A Folyosó – Coridorul több nyelvű diáklap adta tudtul, hogy hagyományos iskolanapot szervez az uzoni Tatrangi Sándor-iskola: olyant, ahol a suliélet műsorszámait semmiképp sem lehetett különválasztani a karácsonyt köszöntő gyerekmosolytól.

A nagyköz­ség népes iskolájának ünnepi műsora vetekedett a városi ünnepi rendezvényekkel. „Karácsony készül emberek! / Szépek és tiszták legyetek! / Súroljátok fel lelketek, / csillogtassátok kedvetek, / legyetek újra gyermekek, / hogy emberek lehessetek!” – hangzottak el Wass Albert sorai. „Mi ma több mosolyt és kevesebb panaszt engedünk be az ajtón, hogy a jóság és a békesség ne hagyhassa el az itt tanulókat, az itt dolgozókat” – köszöntötte a résztvevőket Szabó Margit igazgató. Tucatnyi gyerekműsor zajlott a színpadon, hagyományos és modern karácsonyi énekek hangzottak fel, kolindáltak az iskola román ajkú gyermekei, megelevenedett a színpadon a Wass Albert meséje nyomán össze­állított táncos-zenés jelenet.

Bővebben olvashatnak az eseményről a Háromszék weboldalan.

 
A Folyosó – Coridorul

Hóban ébred már az Ünnep, végigsétál a falun, a sétányokon, keresi a gyermeknevetést, a zsivajt. Betekint az osztálytermekbe, örül a kicsik lelkesedésnek és a boldog nevetésnek.

A Folyosó – Coridorul című diáklapot itt letöltheti – olvashatja